شنبه, ۳ آذر , ۱۴۰۳ |  
RSS   email   instagram   telegram

آمار نشان می دهد که قدرت ژاپن در زمینه دریایی بیشتر از زمینی و هوایی است. ژاپنی ها برای رسیدن به چین و کره شمالی باید بیشتر روی خودروهای زرهی، توپخانه و به خصوص جنگنده های خود کار کنند.

به گزارش خبر فوری، ژاپن اعلام کرده قصد دارد بودجه نظامی خود را چند برابر کرده و طی یک برنامه چند ساله ارتش خود را احیاء کند و در زمینه دفاعی مستقل از ایالات متحده شود. دولتمردان ژاپن معتقدند تهدیدات متعدد کشورهای همسایه آنها را واداشته که به تقویت تسلیحات و ارتش خود فکر کنند.

کره شمالی، روسیه و چین همسایگان ژاپن هستند که بیشترین تهدیدات را برای توکیو به وجود آورده اند. در میان این سه همسایه چین و کره شمالی بیش از پیش خطرناک هستند.

چین در حال توسعه ارتش خود است و ممکن است چندی دیگر وارد جنگ با تایوان و در نتیجه، آمریکا و متهدانش شود. کره شمالی هم شروع به ساخت موشک های حامل بمب اتمی کرده و تبدیل به تهدیدی بزرگ برای ژاپن شده است.

ارتش ژاپن در مقایسه با چین و کره شمالی ضعف هایی دارد و احتمالا در برنامه جدید خود روی این نقاط ضعف کار کند. برای فهم این نقاط ضعف باید قدرت دفاعی ژاپن را با چین و کره شمالی مقایسه کنیم.

مقایسه قدرت نظامی ژاپن با چین و کره شمالی
در زمینه تسلیحات زمینی، قدرت ژاپن بسیار کم است. ژاپنی ها یکهزار و ۴ تانک، ۳ هزار و ۷۲ خودرو زرهی، ۶۲۳ توپخانه، ۲۱۴ توپخانه خودکششی و ۹۹ راکت انداز دارند. این در حالی است که چین نزدیک به ۶ هزار تانک، ۱۵ هزار خودرو زرهی، ۷ هزار توپخانه و ۲ هزار و ۷۲۰ توپخانه خودکششی و ۳ هزار و ۱۴۰ راکت انداز دارد.

از طرف دیگر، کره شمالی ۶ هزار تانک، ۴ هزار خودرو زرهی، ۱۳ هزار توپخانه، ۴ هزار و ۵۰۰ توپخانه خودکششی و ۴ هزار راکت انداز دارد.

در زمینه نیروی هوایی، وضعیت ژاپن کمی بهتر است اما باز نسبت به چین ضعیف است. ژاپنی ها که روزگاری نیروی هوایی قدرتمندی داشتند حالا تنها ۱ هزار و ۴۴۴ هواپیمای جنگی دارند. آنها ۱۵۵ جنگنده، ۷۹ هواپیمای چند منظوره و حدود ۷۰۰ هلی کوپتر دارند و ارتششان هم به هیچگونه هواپیمای بدون سرنشین یا پهپادی مجهز نیست. این در حالی است که ارتش چین ۴ هزار و ۶۳۰ هواپیمای جنگی دارد. چینی ها ۱ هزار و ۴۹ جنگنده داشته و نیروی هوایی‌شان مجهز به هزار و ۱۳۰ هواپیمای چندمنظوره، هزار و ۳۳۵ هلی کوپتر و ۱۵۱ هواپیمای بدون سرنشین است. از طرف دیگر، کره شمالی دارای ۹۶۰ هواپیمای جنگی است. پیونگ یانگ ۳۴۹ جنگنده، ۳۵ هواپیمای چند منظوره و ۲۰۰ هلی کوپتر دارد اما هیچ پهپاد یا هواپیمای بدون سرنشینی ندارد.

اما نیروی دریایی؛ کل ناوهای و کشتی های جنگی ژاپن به ۱۴۰ عدد می رسد. ژاپنی ها که روزگاری در جنگ دریایی خبره بودند، اکنون تنها ۲۲ زیردریایی، ۶ ناوچه سبک، ۲ ناوچه و ۳۶ ناوشکن دارند. با وجود این، قدرت دریایی آنها نسبتا خوب است و در این زمینه، تفاوت فاحشی با چین و کره شمالی ندارند.

چینی ها همانند ژاپنی ها ۴ ناو هواپیمابر دارند. ارتش چین ۷۴۲ ناو دارد. آنها ۳۸ ناوشکن، ۵۴ ناوچه و ۷۳ ناوچه سبک دارند و نیروی دریایی‌شان مجهز به ۷۴ زیردریایی است. در مقابل، کره شمالی ۹۶۷ ناو یا کشتی جنگی دارد. پیونگ یانگ هیچ ناوشکن و ناو هواپیمابری ندارد اما ۷۲ زیردریایی دارد و مجهز به ۸ ناوچه سبک و ۲ ناوچه معمولی است.

لازم به ذکر است، اگرچه تعداد ناوهای ژاپن نسبت به چین و کره کمتر است اما تعداد ناوها و ناوچه های مخصوص، چندمنظوره و پیشرفته اش بیشتر از کره و برابر با چین است و از این جهت می توان گفت نیروی دریایی ژاپن به نسبت نیروی زمینی و هوایی اش قوی تر است.

نقاط ضعف ارتش ژاپن چیست؟
اعداد و آمار بالا نشان می دهد که قدرت ژاپن در زمینه دریایی بیشتر از زمینی و هوایی است. ژاپنی ها برای رسیدن به چین و کره شمالی باید بیشتر روی خودروهای زرهی، توپخانه و به خصوص جنگنده های خود کار کنند.

ساختار ارتش چین و کره شمالی شرقی است و به ارتش روسیه و شوروی سابق شباهت زیادی دارد. ارتش های شرقی معمولا روی توپخانه، راکت انداز و خودروهای زرهی تمرکز زیادی دارند.

این در حالی است که ساختار ارتش ژاپن غربی است و بر اساس مدل ارتش ایالات متحده و کشورهای اروپایی به وجود آمده است. ارتش های غربی معمولا روی توپخانه ها تمرکز و سرمایه گذاری نمی کنند.

به دلیل وابستگی شدید ژاپن به نیروی هوایی آمریکا، ارتش این کشور جنگنده های زیاد و مجهزی هم ندارد. این در حالی است که ارتش های مدل غربی معمولا نیروی هوایی بسیار قدرتمندی داشته و روی هواپیماها و جت ها سرمایه گذاری می کنند. هم اکنون ارتش ژاپن ۱۵۵ جنگنده F15 Eagle ، حدود ۶۰ هواپیمای چند منظوره Mitsubishi F-2 و ۱۷ هواپیمای F35 Lightning و ۱۶۰ هلی کوپتر OH-6D دارد. این در حالی است که ارتش چین به مراتب قدرت بیشتری در این زمینه دارد و ژاپن برای برابری با پکن باید حتما روی این شاخص نظامی سرمایه گذاری کند.

منبع: خبر فوری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *