مدیرکل دفتر برنامه ریزی و توسعه اجتماعی جوانان گفت: در قانون فقط یک ضامن برای دریافت وام ازدواج ذکر شده است، اما همچنان برخی از شعب بانکها دو تا سه ضامن را از متقاضی درخواست میکنند.
بیش از یک ماه پیش در گزارشی تحت عنوان بانک مرکزی دستور رئیس جمهور را اجرا نکرد/ ۲۵۰ هزار نفر همچنان در صف وام ازدواج به بررسی اجرای دستور رئیس جمهور مبنی بر صفر شدن صف وام ازدواج و تسهیل در پرداخت این وام تا پایان تابستان پرداختیم.
پس از انتشار این گزارش مدیرکل عملیات پولی و اعتباری بانک مرکزی به باشگاه خبرنگاران جوان گفت: بانکها از تکلیفی که قانون برای آنها جهت پرداخت به تسهیلات ازدواج تعیین کرده است یعنی پرداخت ۱۴۴ همت حدود ۹۰ همت پرداختی داشتند که با دستور رئیس جمهور نیز این فرآیند تسریع شده است.
اما مطالب ارسالی شهروند خبرنگاران (تاخیر در پرداخت وام ازدواج دغدغه برخی از جوانان شد) و مشاهدات میدانی از مسائلی مانند مدت زمان طولانی انتظار برای طی شدن فرآیند ثبتنام وام ازدواج، سخت گیری بانک ها برای گرفتن ضامن و موارد دیگری حکایت داشت.
حال بیش از یک ماه از گزارش قبل باشگاه خبرنگاران جوان در خصوص وضعیت پرداخت وام ازدواج میگذرد به همین خاطر مجدد این موضوع را از معاونت جوانان وزارت ورزش و جوانان پیگیری کردیم تا مشخص شود پرداخت وام ازدواج در چه وضعیتی قرار دارد.
حجت الاسلام و المسلمین مهدی متقی فر مدیرکل دفتر برنامه ریزی و توسعه اجتماعی جوانان معاونت جوانان وزارت ورزش و جوانان در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: یکی از مهمترین دغدغههای جوانان برای تشکیل زندگی وام ازدواج است که با پیگیریهای متعدد انجام شده اتفاقات خوبی در این زمینه درحال رقم خوردن است.
وی گفت: از ابتدای امسال تا پایان مهر ماه حدود ۹۷ هزار میلیارد تومان وام ازدواج پرداخت شده و حدود ۲۷۵ هزار نفر همچنان در صف وام ازدواج هستند که امیدواریم با اقدامات بانک مرکزی افراد در صف انتظار کاهش پیدا کند.
متقی فر در خصوص مشکلات پرداخت وام ازدواج گفت: یکی از مشکلات مهم در خصوص پرداخت وام ازدواج عملکرد سلیقهای برخی روسای بانکها در زمینه گرفتن ضامن است.
وی اظهار کرد: بر اساس قانون فقط یک ضامن برای دریافت وام ازدواج و فرزند آوری ابلاغ شده است، اما همچنان برخی از شعب بانکها دو تا سه ضامن را از متقاضی درخواست میکنند که این موضوع فرآیند دریافت وام ازدواج را دچار مشکل میکند.
نمایندگان مجلس در لایحه بودجه ۱۴۰۲ مصوب کردند تا متقاضیان تسهیلات ازدواج و فرزندآوری بتوانند از حساب یارانه یا سهام عدالت خود به عنوان تضمین پرداخت تسهیلات استفاده کنند یا بانکها تنها با دریافت یک فقره سفته و یک نفر ضامن نسبت به پرداخت تسهیلات اقدام نمایند.
در روزهای گذشته بازرس کل امور بانکها و بیمه سازمان بازرسی کل کشور در هنگام بازدید از چند شعبه بانک مراجعین شعب نسبت به اخذ غیرقانونی تضامین و وثایق در خصوص تسهیلات ازدواج و فرزندآوری شکایت و اعتراض داشتند که مورد رسیدگی شیرعالی قرار گرفت و بعد از محرز شدن تخلف شعبه نسبت به اخذ تضامین و وثایق فراتر از قانون، مقرر شد بازرسی این بانکها با قید فوریت گزارش خود در این زمینه را به سازمان بازرسی کل کشور منعکس کنند که اعلام شد پرونده تخلف یکی از رؤسای شعب به کمیته انضباطی بانک ارجاع شده است.
حال در شرایطی که تا پایان مهرماه ۲۷۵ هزار نفر در صف وام ازدواج هستند و بررسیها نشان میدهد برخی زوجها ماهها در انتظار دریافت وام نشستهاند قضاوت با مخاطب است که آیا فرآیند پرداخت وام ازدواج تسریع شده است یا خیر؟