رئیس سازمان صداوسیما با تأکید بر اشتراکات فرهنگی، تمدنی و زبانی ایران و تاجیکستان، از ضرورت افزایش تولیدات مشترک تلویزیونی بین دو کشور سخن گفت.
نشست رسانهای با هدف توسعه تولیدات مشترک تلویزیونی ایران و تاجیکستان
به گزارش پایگاه خبری سه گوش ، شب یکشنبه ۱۴ اردیبهشتماه ۱۴۰۳، نشست مشترکی بین پیمان جبلی (رئیس سازمان صداوسیما) و ناصر سعیدزاده (رئیس کمیته دولتی رادیو و تلویزیون تاجیکستان) در محل صداوسیما برگزار شد. در این نشست، معاونان و مدیران بینالملل صداوسیما و رایزن فرهنگی تاجیکستان در ایران نیز حضور داشتند.
تأکید بر افزایش همکاریهای رسانهای ایران و تاجیکستان
پیمان جبلی در این نشست، با اشاره به روابط فرهنگی عمیق ایران و تاجیکستان گفت:
«با وجود پیوندهای تمدنی و زبانی، همچنان مردم ایران و تاجیکستان شناخت کافی از یکدیگر ندارند. بخشی از این مشکل به دلیل تصویر نادرستی است که رسانههای غربی از دو کشور ارائه میدهند.»
جبلی افزود:
«پخش لهجه و ادبیات تاجیکی در سریال “پایتخت ۷” با استقبال گسترده مردم ایران مواجه شد. این نشاندهنده علاقه مردم دو کشور به شناخت بیشتر از یکدیگر است.»
ظرفیت ایران برای تولید برنامههای مشترک
رئیس رسانه ملی تأکید کرد که ایران آمادگی کامل برای تولید مشترک برنامههای تلویزیونی، فیلم و سریال با کشور تاجیکستان دارد. وی با اشاره به زبان مشترک و درک فرهنگی مشابه، گفت:
«ایران و تاجیکستان میتوانند با دغدغهای کمتر، به تولید محتوای مشترک بپردازند. حتی از حضور بازیگران تاجیکی در پروژههای ایرانی نیز استقبال میکنیم.»
وی همچنین پیشنهاد کرد که معاونت سیما و تلویزیون تاجیکستان، پروژههایی در قالب داستانی یا مستند با موضوع مفاخر ادبی مانند رودکی تولید کنند.
همکاری در پروژههای بزرگ تلویزیونی
جبلی با اشاره به پروژههای مهم صداوسیما مانند سریالهای «سلمان فارسی» و «حضرت موسی (ع)» بیان کرد:
«در تولید این آثار از فناوریهای روز دنیا استفاده میشود، از جمله استودیوی تولید مجازی که هم در کاهش هزینهها مؤثر است و هم تصاویر چشمنوازی تولید میکند.»
وی افزود:
«زیرساختهای صداوسیما از جمله ۷۰۰۰ فرستنده، ۱۲۵ شبکه رادیویی و تلویزیونی و ۲۰۰ کانال محلی، بستری مناسب برای همکاری با رسانههای تاجیکستان فراهم کردهاند.»
راهاندازی دفتر نمایندگی صداوسیما در دوشنبه
جبلی در پایان از برنامه صداوسیما برای راهاندازی دفتر نمایندگی در دوشنبه، پایتخت تاجیکستان خبر داد و گفت:
«این دفتر میتواند روند تولیدات مشترک را سرعت ببخشد. مردم دو کشور خواهان تعامل فرهنگی بیشتر هستند و نباید در آغاز پروژههای مشترک تعلل کنیم.»
تمایل تاجیکستان به گسترش همکاری رسانهای با ایران
ناصر سعیدزاده، رئیس کمیته دولتی رادیو و تلویزیون تاجیکستان نیز در این نشست اظهار داشت:
«برنامههای پنجساله برای توسعه رسانههای کشور تدوین شده که بهزودی اجرایی میشود. این برنامهها در راستای ارتقاء کیفیت محتوا و توسعه همکاریهای منطقهای طراحی شدهاند.»
او افزود:
«با توجه به پیوندهای فرهنگی و زبانی، ما تمایل داریم سطح همکاریهای رسانهای با ایران را افزایش دهیم. تاکنون چند اثر مشترک با ایران تولید کردهایم و امیدواریم این روند تقویت شود.»