شنبه, ۳ آذر , ۱۴۰۳ |  
RSS   email   instagram   telegram

۱۰ نکته مهم برای موفقیت در خواستگاری

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، در جلسات خواستگاری همه به چطور رفتن و چطور پوشیدن و چطور رفتار کردن فکر می‌کنند، اما ظرافت‌هایی وجود دارد که رعایت نکردن آن‌ها می‌تواند اوضاع را از کنترل تان خارج کند.

این نکات شما را به موفقیت در جلسه خواستگاری، نزدیک‌تر خواهد کرد:

*نگاه مثبت همراه با دقت داشته باشید؛ درست است که می‌خواهید همه چیز را دقیق و موشکافانه ببینید، اما یادتان باشد که قرار نیست در همین یکی دو ساعت به قضاوت کاملی از طرف مقابل و خانواده اش برسید. برای حکم کلی دادن باید یکی دو جلسه ملاقات داشته باشید؛ بنابراین ایراد‌هایی که در جلسه اول خواستگاری به چشم تان می‌آید تا حد ممکن با نگاه مثبت تفسیر کنید و اگر در جلسات بعدی تکرار شد، قضاوت منفی داشته باشید.

*خودتان باشید. در هنگام صحبت کردن با فرد مورد نظر در اولین جلسه بنا را بر صداقت و یکرنگی بگذارید و متعهد شوید که آنچه می‌گوئید کاملاً از سر صدق و صفا باشد و به این تعهد خود نیز پای بند شوید. سعی کنید مجسمه نباشید و تا حدی راحت بنشینید. صداقت در رفتار و گفتار، اضطراب شما را به شدت کاهش خواهد داد.

*زود صمیمی نشوید. درست است که روابط عمومی بالا داشتن در جلسات خواستگاری یک حسن به حساب می‌آید، اما قرار نیست در همان جلسه اول با همه صمیمی شوید. متانت داشتن و افتادگی و محترمانه رفتار کردن بیش از هر چیز شما را در دل خانواده طرف مقابل جا می‌کند. وقار و حیای شما و رفتار بالغانه و پخته‌ای که نشان می‌دهید، در ذهن دیگران می‌ماند.

*چشم چرانی ممنوع. اجازه ندهید طرف مقابل شما احساس کند چشمانتان مانند یک شکارچی، او را خیره وار وارسی می‌کند. گاهی (فقط گاهی) که احساس می‌کنید به شما نگاه می‌کند به او نگاه کنید تا احساس کند برای زیبائی او ارزش قائلید. حد و مرز خود را حفظ کنید. چه از لحاظ شرعی و چه از لـحاظ اجـتـماعی نباید تا زمانی که با همسر آینده خود محرم نشده اید او را لمس نمایید. سعی نکنید دست او را بگیرید و یا چسبیده به او بنشینید.

*خوب بشنوید و زیبا بگویید. هنگام صحبت کردن فرد مورد نظرتان، سراپا گوش باشید، دقت لازم را به عمل آورید تا مطالب گفته شده را بهتر بتوانید به خاطر بسپارید و گاهی با بیان عباراتی، چون «بله»، «عجب»، «چه جالب» و … متناسب با صحبت‌های او، نشان دهید که به حرف هایش دقت دارید. هنگامی که خودتان صحبت می‌کنید نیز سعی کنید سنجیده حرف بزنید. از این شاخه به آن شاخه نپرید و روده درازی را کنار بگذارید. در هنگام صحبت کردن با فرد مورد نظر در اولین جلسه بنا را بر صداقت و یکرنگی بگذارید و متعهد شوید که آنچه می‌گوئید کاملاً از سر صدق و صفا باشد و به این تعهد خود نیز پای بند شوید.

*متکلم وحده نباشید. درست است که شما می‌خواهید در خواستگاری خودی نشان بدهید، اما آنقدر از خودتان و اهداف و برنامه‌ها و روحیاتتان نگویید تا طرف مقابل خسته و کسل شود. دیگران در این مواقع به شما برچسب از خودراضی، حراف و مغرور می‌دهند. ضمن این که طرف مقابل تان احساس می‌کند شما آدم خسته کننده‌ای هستید که می‌خواهید در یک رابطه خودتان را غالب کنید و طرف مقابل را ندیده بگیرید.

*ساده آغاز کنید. بهتر است به عنوان اولین سۆال از فرد مقابل بخواهید خودش را کامل معرفی کند؛ به عبارت دیگر از او بخواهید خلاصه‌ای از گذشته زندگیش برای شما بگوید. خوب است بدانید او بر نکاتی تکیه خواهد کرد که برایش مهم است. خودتان نیز متقابلاً خلاصه‌ای از سرگذشت خود را مطرح نمایید. سرگذشت و بیوگرافی شامل این موارد می‌شود: معرفی کامل نام و نام خانوادگی، شغل، سن، شغل پدر و مادر، میزان تحصیلات هر یک از آنها، وضعیت شغلی و تحصیلی و سنی دیگر افراد خانواده، و این که شما در چه خانواده‌ای و با چه شرایطی بزرگ شدید و مسائل خاص زندگی شما در گذشته چگونه بوده است. دروغ نگویید، اما لازم نیست هرچیزی را هم بگویید.

*مچ گیری نکنید. اگر بخواهید مثل بازجو‌ها سوال و جواب کنید، طرف مقابل احساس می‌کند شکاک و بدبین هستید. اگر در موردی شک دارید که طرف مقابل صداقت داشته است یا خیر، موضوع را در قالب دیگری بپرسید و جواب‌ها را کنار یکدیگر قرار دهید.

*جوگیر نشوید. وعده‌ها و قول‌هایی که با امکانات شما نمی‌خواند و امکان برآورده شدنش نیست ندهید. بگویید همیشه برای بهتر شدن زندگی مادی و معنویتان، تلاش خواهید کرد، ولی قول‌های نابه جا ندهید. درباره مسایلی که مطمئن نیستید به وقوع بپیوندند، وعده‌های شغلی یا تحضیلی که ممکن است اتفاق بیفتد وممکن است نه و… صحبت نکنید. در خواستگاری نسیه به کار کسی نمی‌آید. از نقدهایتان صحبت کنید.

* صبور باشید و از طرف مقابل نخواهید همانجا به شما پاسخ دهد. در این صورت به او می‌فهمانید که برای فکر کردن و تصمیم گیری او ارزشی قایل نیستید یا اصل موضوع ازدواج آنقدر برایتان با عجله و استرس همراه است که اگر او جواب منفی بدهد فوری بدون فوت وقت سراغ مورد بعدی خواهید رفت.

منبع: شعار سال

همانقدر که ازدواج با مردان کوچک‌تر بیشتر شده ازدواج با مردانی که خیلی بزرگ‌تر هستند هم زیاد شده است.

 

این روزها ازدواج مردانی که بعضا پانزده سال و یا حتی بیشتر از زن مورد علاقه‌شان بزرگ‌تر هستند امری متدوال شده است. در چنین شرایطی شما به عنوان کسی که مورد خواستگاری قرار گرفته باید ۳ سوال اساسی را از خودتان بپرسید و تنها در صورتی که جوابتان به این سوال‌ها مثبت است به ادامه رابطه جدی‌تر از قبل فکر کنید.

نظرش در مورد بچه‌دار شدن با شما یکی است؟

اگر خواستگارتان در اواخر دهه سوم یا چهارم زندگی‌اش به‌سرمی‌برد احتمالا تا الان به دیدگاه‌های ثابتی درباره داشتن بچه رسیده است. ممکن است قبلا ازدواج کرده باشد و حتی بچه یا بچه‌هایی هم داشته باشد. در این شرایط داشتن یک بچه دیگر احتمالا گزینه ایده‌آلی برای او نخواهد بود. این در حالی است که شما سنی ندارید و دلتان می‌خواهد خیلی زود مادر شوید.

اصلا ممکن است ماجرا کاملا برعکس باشد، او باز هم بچه بخواهد و شما آمادگی بچه‌دار شدن را نداشته باشید. چه در آرزوی مادر شدن هستید و چه از بچه‌داری خوش‌تان نمی‌آید باید نظر او را درباره موضوع «بچه» جویا شوید. بهتر است یک سوال کلی مطرح کنید و بگذارید خودش به‌تن‌هایی جواب بدهد. نگذارید پیش‌دستی کند و نظر شما را جویا شود.

چون در این صورت ممکن است جواب‌هایش را طبق خواست شما تنظیم کند و بعد از گرفتن جواب مثبت به خواست خودش برگردد. موضوع بچه بهتر است در جلسه سوم یا چهارم خواستگاری مطرح شود. دو جلسه اول خیلی زود هستند! بعد از جلسه سوم و چهارم هم ممکن است به طرف مقابل علاقه‌مند شده باشید و شرایط او را بپذیرید. همان جلسه سوم و چهارم را بچسبید!

فهرست چیز‌هایی که از آن‌ها لذت می‌برید یا برعکس به هم شبیه است؟

اختلاف سنی زیاد به معنی این است که شما دو نفر در دو دوره مختلف رشد کرده‌اید. خواننده‌های محبوبتان با هم فرق دارند، فیلم‌های مورد علاقه‌تان سبک‌های مختلفی دارند و در نهایت از نظر وضعیت کاری هم در دو موقعیت کاملا متفاوت هستید. دوستان‌تان هم که دیگر جای خود را دارند: یک عده اهل دسته‌جمعی سینما رفتن و عده دیگر عاشق پیک‌نیک‌های خانوادگی.

در این شرایط از خودتان بپرسید آیا می‌توانید در جمع همسالان او حاضر شوید؟ آیا می‌توانید او را در جمع دوستان خودتان بیاورید؟ چقدر وجه مشترک دارید؟ ممکن است از کودکی‌تان جلوتر از سن خودتان بوده باشید و فکرتان بزرگ‌تر از سن‌تان باشد. در این شرایط می‌توانید خودتان را به دنیای او نزدیک کنید و از او هم بخواهید به دنیای شما نزدیک شود.

فقط باید مراقب باشید که مرز‌های شخصیتی‌تان به هم نریزند. از خودتان بپرسید از تفریحات او لذت می‌برید؟ در شرایط غیرایده‌آل ممکن است برایتان غیرقابل‌تحمل باشد که رابطه‌تان با هم‌سالان‌تان کمتر شود. در این‌صورت بهتر است روی این رابطه بیشتر فکر کنید و تمام جوانب را به‌خوبی بسنجید.

با علائم سالخوردگی‌اش کنار می‌آیید؟

مورد توجه قرار گرفتن از جانب مردی که از شما بزرگ‌تر است خوبی‌هایی دارد: رفتار او پخته‌تر است، بچه‌بازی‌های کمتری دارد، می‌داند با شما چطور رفتار کند و به عنوان یک مرد جاافتاده وضعیت اقتصادی‌اش هم ثبات پیدا کرده است. در شرایطی که شما یک کارمند ساده هستید و هنوز به پیشرفتی که می‌خواهید نرسیده‌اید او می‌تواند الگوی تمام و کمال‌تان شود. اما در کنار تمام نکات مثبت خواستگارتان به زودی علائم سالخوردگی را نشان خواهد داد.

کم‌کم موهایش خاکستری و بعد سفید می‌شوند، دوست دارد شب‌ها زودتر بخوابد. به آرامش بیشتری نیاز دارد و شاید دیگر حوصله هیجان‌های سن شما را نداشته باشد. قبل از اینکه جواب مثبت بدهید از خودتان بپرسید آیا می‌توانید با چنین وضعیتی کنار بیایید؟ آیا اگر لازم شد می‌توانید از او مراقبت کنید؟ اگر جوابتان به این سوال‌ها قاطع و مثبت است می‌توانید روی او جدی‌تر فکر کنید. در غیراین‌صورت نه خودتان را بازی بدهید و نه او را.

منبع: همشهری

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *