مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری خوزستان با بیان اینکه طرح زراعت چوب خوزستان بر پایه مشارکت مردمی است گفت: اجرای این طرح، یکی از راههای نجات استان از بیکاری و توسعه زنجیره ارزش صنعت چوب است.ج سید جمال موسویان روز دوشنبه در نشست خبری به مناسبت هفته منابع طبیعی در محل این اداره کل بیان کرد: طرح زراعت چوب در قالب طرح ملی کاشت یک میلیارد درخت در استان کلید خورده است.
وی با بیان اینکه این طرح در دومین سفر استانی رییس جمهور به خوزستان مصوب شد گفت: عمده درختی که در این طرح در استان کاشته خواهد شد اکالیپتوس است.
موسویان با اشاره به مزیتهای طرح زراعت چوب برای استان بیان کرد: در این طرح توسعه زنجیره ارزش صنایع وابسته به چوب مد نظر است که زمینه اشتغال هزاران نفر را با سوددهی بسیار بالا به همراه دارد.
مدیر کل منابع طبیعی خوزستان افزود: در قالب طرح ملی کاشت یک میلیارد درخت در استان، ۳۲۰ میلیون نهال در مدت زمان چهار سال در ۲۹۰ هزار هکتار عرصه بیابانی تعیین شده کشت خواهد شد.
طرح ملی کاشت یک میلیارد درخت در کشور با دستور رهبر معظم انقلاب از سال جاری آغاز شده است و به مدت چهار سال ادامه دارد.
وی با اشاره به حمایت دولت در اجرای این طرح عنوان کرد: نهال به صورت رایگان در اختیار مردم قرار خواهد گرفت و تمامی اقشار جامعه در هر نقطه از استان میتوانند در این طرح مهم شرکت کنند.
موسویان اظهار کرد: در همین راستا استاندار خوزستان نامهای برای موافقت دولت به منظور پرداخت تسهیلات به مردم استان برای اجرای این طرح ارسال کردند که درخواست پرداخت یک میلیارد و ۸۰ میلیون ریال به هر فرد در هر هکتار داده شده است.
وی گفت: هنوز جواب نامه داده نشده اما در صورت تایید، شاهد تحول چشمگیری در حوزه اشتغالزایی استان خواهیم بود.
موسویان اظهار کرد: در برخی شهرهای شمالی استان در قالب این طرح درخت صنوبر و سپیدار نیز کشت میشود و در قالب طرح جنگل کاری اقتصادی نیز مجوز کشت درختان انجیر و نخل نیز به متقاضان داده خواهد شد.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری خوزستان با اشاره به اهمیت درختان در بارش باران تصریح کرد: درختان عامل بارور کردن ابرها میشوند و برای افزایش بارش باران باید به سمت توسعه فضای سبز و کوچک کردن عرصههای بیابانی پیش رفت.
موسویان با تاکید بر اینکه درختداری از درختکاری بسیار مهمتر است اظهار کرد: برخی دستگاهها در قالب مسئولیت اجتماعی وظیفه کاشت درخت را دارند که درخواست میشود به وظیفه خود در قبال مردم و استان عمل کنند.
وی بیان کرد: بسیاری از دستگاهها با انجام طرحهای خود باعث وارد شدن خسارت به طبیعت میشوند که طبق قانون باید ۱۰ تا ۲۵ درصد فضای در اختیار خود را به کشت درخت اختصاص دهند.
انعقاد تفاهمنامه با شرکت نفت برای بیابانزدایی از ۱۵۰ هزار هکتار در خوزستان
موسویان افزود: در قالب مسئولیتهای اجتماعی با شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب تفاهم نامهای منعقد شد که به مدت سه تا پنج سال با اعتباری بالغ بر ۲۱ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال عملیات بیابانزدایی را در ۱۵۰ هزار هکتار خوزستان انجام دهد.
وی گفت: متاسفانه برخی شرکتها در استان همکاری خوبی در کاشت درخت و توسعه فضای سبز ندارند.
انجام عملیات آبخیزداری در یک میلیون هکتار از اراضی خوزستان
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری خوزستان اظهار کرد: عملیات آبخیزداری در یکمیلیون هکتار از اراضی استان با اعتباری بالغ بر ۳۵ هزار میلیارد ریال در مدت زمان سه سال در حال انجام است.
موسویان افزود: این طرح در شهرهای دارای حوزه آبخیز در حال اجرا است و در قالب این طرح ۴۰۰ بند کوچک و بزرگ مهار سیل و جلوگیری از هدر رفت خاک ایجاد خواهد شد.
وی گفت: کاشت درخت در ۶۳ هزار هکتار از این میزان اراضی به منظور جلوگیری از فرسایش خاک انجام خو ، ۱۵ تا ۲۱ اسفند ماه به عنوان هفته منابع طبیعی نامگذاری شده و شعار امسال “منابع طبیعی با مشارکت مردم و برای مردم” تعیین شده است.
در خوزستان۶.۴ میلیون هکتار عرصه منابع طبیعی وجود دارد که یکمیلیون هکتار از این میزان جنگل خودرو است. خوزستان جزء ۱۱ استان زاگرسی کشور محسوب میشود.
یکمیلیون و ۲۷۵ هزار هکتار عرصه بیابانی در خوزستان وجود دارد که ۳۵۰ هزار هکتار از این میزان کانون ریزگرد و ۳۵۰ هزار هکتار نیز ماسه روان است.