پنج شنبه, ۲۲ آذر , ۱۴۰۳ |  
RSS   email   instagram   telegram

رئیس سابق کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت:سیاست ایران درباره عدم مداخله در چالش‌های درونی سوریه عقلانی بود و باید کمک کنیم که مردم این کشور خودشان برای آینده تصمیم بگیرند.

حشمت الله فلاحت پیشه رئیس سابق کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان با اشاره به سقوط دولت بشار اسد و تحولات سوریه اظهار کرد: معتقدم اگر میزان خشونت و خونریزی مخالفان یک حکومت کمتر باشد پروسه انتقال قدرت نیز با خشونت کمتری انجام خواهد شد،لذا ایران و کشورهای دیگر باید کمک کنند که مردم سوریه خودشان آینده کشورشان را مشخص کنند تا شرایط دموکراتیک بر این کشور حاکم شود .

وی با بیان این که سیاست ایران درباره عدم مداخله در چالش های درونی سوریه عقلانی بود افزود: بشار اسد فرصت استقلال سیاسی را از دست داد و طبیعتاً چنین رویدادهایی قابل پیش‌بینی بود، لذا برخلاف برخی ادعاها سیاست رسمی جمهوری اسلامی ایران بر مبنای عدم مداخله برنامه ریزی شده بود.

فلاحت پیشه متذکر شد: معتقدم که در شرایط کنونی باید از نامگذاری‌های افراطی بر گروه‌های مخالف سوریه پرهیز کرد چرا این کشور سیزده گروه مسلح دارد که روز به روز در حال افزایش است، به عنوان مثال گروه کردی با تحریر الشام اختلافات بسیاری دارد و ایران باید با توجه به اصول مشترک روابط خود را با سوریه شکل دهد و بنابراین ما باید اشتراکات را تقویت کنیم و از بروز اختلافات بپرهیزیم.

رئیس سابق کمیسیون امنیت ملی مجلس بیان کرد: مشاهده می‌شود که برخی رسانه‌ها گروه‌های مخالف سوریه را با رژیم صهیونیستی مقایسه می‌کنند که این امر اشتباهی راهبردی است و لازم است که سخنگویان اصلی دولت موضع صریح جمهوری اسلامی را بیان کنند تا برخی مواضع منجر به دشمن سازی علیه ایران نشود.

به گفته این تحلیلگر مسائل بین الملل ایران و عراق باید شرایطی را ایجاد کنند که حرمت ،امنیت و مدیریت اماکن مقدس مذهبی حفظ شود ،چرا اگر حرمت شکنی صورت گیرد چالش های اساسی به وجود خواهد آمد،همچنین ایران مناسباتی را با دولت سوریه داشته که طبق قانون دولت جدید این کشور مسئول اجرای آن خواهد بود.

فلاحت پیشه در پایان تاکید کرد: تحولات سوریه نباید باعث ایجاد اختلاف در ایران شود،در کشور ما شورای عالی امنیت ملی فصل الخطاب تصمیم گیری های سیاسی است و وقتی این شورا تشخیص داده که عدم مداخله باید در دستور کار کشور قرار گیرد دیگران نباید به سمت مسائل اختلافی حرکت کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *