جمعه, ۲ آذر , ۱۴۰۳ |  
RSS   email   instagram   telegram

زاکانی در گفتگوی ویژه خبری به تشریح برنامه‌های انتخاباتی خود پرداخت.

به گزارش  پایگاه خبری سه گوش:

علیرضا زاکانی نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در گفتگوی ویژه خبری اظهار کرد: بنده چهار دوره نماینده مجلس بودم، یعنی سه دوره کامل و یک دوره از اواسط آن به شهرداری رفتم. با سه برنامه از نزدیک مواجه بودم.

نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: در برنامه چهارم، بند الف ماده ۳ شرایط را به سمتی میبرد که دلاری کردن نرخ ارز ایجاد می‌کرد و کشور را بهم میریخت.

او ادامه داد: برنامه ششم را روحانی نیاورد و من در مجلس نهم متولی آن شدم، لذا در نوشتن برنامه پیگیر بودم. در مجلس دهم این برنامه مجدد تصویب شد. در مجلس یازدهم رئیس مرکز پژوهش‌ها بودم، لذا به برنامه نویسی اشراف دارم.

رئیس جمهور باید به مسائل اشراف داشته باشد تا کلاه سرش نرود.  یک بخش برنامه نویسی داریم و اجرای آن یک بخش اساسی است. تمام سیستم نسبت به اجرای برنامه ها باید پاسخگو باشد.

نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری گفت: گزارش‌ها نباید جهت دار باشد و از مسیر درست خارج شود.  برنامه چهارم را در شهرداری با میانگین ۷۰ درصد اجرا کردیم. و برنامه را می‌شود اجرا کرد و مجری خوب می‌خواهد.

اجرای برنامه مهم‌تر از نوشتن آن است

<div id=”video-display-embed-code_19438164″><script type=”text/JavaScript” src=”https://www.yjc.ir/fa/news/play/embed/8756455/19438164?width=400&height=300″></script></div>

برنامه هفتم محصول دولت آقای رئیسی و مجلس یازدهم است

او ادامه داد: برنامه‌ها برای نوشتن هستند و کمتر به اقتضائات آن اشاره می‌شود. با فساد مجریان غیرمعتقد به این برنامه‌ها مواجهیم. چون برنامه‌ها مقیاس مشخص و متصدیان مشخصی ندارد.

زاکانی بیان کرد: قانون برای اجراست. اگر کسی قانون را قبول نداشته باشد نباید خود را برای مسئولیتی پیشنهاد دهد. برنامه هفتم محصول دولت آقای رئیسی و مجلس یازدهم است مهمترین اقدام ما عملیاتی کردن آن در بسته‌های سالانه و بودجه سالانه است. پایبندی ما به برنامه یک اصل است. دو جهت معیشت مردم را دنبال می‌کنیم و در کنار آن توسعه کشور در زیرساخت‌ها را خواهیم داشت و اولویت بندی برای ما مهم است. با پیشرانی تعلیم و تربیت امکانی فراهم می‌شود که برنامه را با توانمندی‌های کشور انجام دهیم.

نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری اظهار کرد: در جهان نوع برنامه ریزی به صورت متدوال مورد بازنگری است و برنامه پنج سال مفید است و اگر ایرادی داشت با لایحه میتوان آن را اصلاح کرد.

صد در صد مردم بیمه می‌شوند

زاکانی افزود: ۷۰ درصد مردم بسته معیشتی دریافت می‌کنند که کسی سر گرسنه بر بالین نگذارد و فقر مطلق را کاهش دهیم. آموزش امکان می‌دهد به جای ماهی دادن ماهیگیری یاد دهیم و مردم سبد دارایی‌هاشون افزایش یابد. توان خرید مردم پایین آمده و باید آن را بالا ببریم.

وی ادامه داد: در حوزه مسکن با تجربه بسیار خوبی که در شهرداری تهران داشتم، همیشه غصه میخوردم چرا نمی‌شود برای کل کشور کاری انجام داد. در آخرین جلسه با آقای رئیسی آن را پیشنهاد دادم و خیلی استقبال کرد. توزیع یارانه برای انرژی هم در دستور کار دارم.

نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری گفت: هفته پیش آقای مخبر افتتاح ۲۰۳ هزار مسکن را افتتاح کردند که به تولید و اشتغال در کشور کمک می‌کند، لذا نیازمند بسته‌های مشخص برای رفع موانع برای امکان و توسعه هستیم.

زاکانی اظهار کرد: ما مثل زمان دفاع مقدس که امام فرمود جنگ در راس امور است الان تولید در راس امور است و اگر به مردم تکیه کنیم خیلی از مشکلات حل می‌شود.

نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری گفت: زمانی که رئیسی دولت را گرفت ضریب جینی ۳۹ صدم درصد و سال بعد ۶  صدم درصد کم شد. با توجه به اقشار محروم، جامعه عدالت را باید در جامعه تسری دهیم. در این بخش یک بسته‌ای را به عنوان رفاه در نظر گرفتیم و هدف اول ناظر بر سلامت مردم است.

او تاکید کرد: صد در صد مردم بیمه می‌شوند و ۷۰ درصد بیمه تکمیلی و بقیه درمان رایگان می‌شود. همچنین بیماری صعب العلاج رایگان درمان می‌شود تا مردم به غیر از درد بیماری، درد دیگری نکشند.

زاکانی اظهار کرد: بالاترین توانمندی کشور مردم هستند و به راحتی برنامه قابل اجراست. هدف ۸ درصد معقول است و باید از آن بالاتر رفت. دهه ۹۰ دهه عبرت است و رشد اقتصادی میانگینش صفر بوده است.

نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری گفت: معتقدم با بسیج امکانات کشور و برنامه ریزی دقیق با تکیه به مردم برنامه را اجرا کرد. برای پیشرفت کشور نیازمند پیشران‌ها هستیم تا تولید را مدیریت کنند.

وی ادامه داد: در کشور تهدی‌دها و فرصت‌هایی است و برای ساخت فرصت‌ها باید تامل اساسی کرد. بخشی آگاهی و بخشی چیره شدن بر دیوان اسلاری است و دولت نمی‌تواند به تنهایی برنامه را ایجاد کند و نیاز به حلقه‌ها و اسطه‌ها ست.

زاکانی اظهار کرد: مدیریت محلی و شورا‌ها می‌توانند با تکیه بر دولت کار‌های بزرگی را انجام دهند. در شهرداری تهران با هماهنگی با دولت رئیسی توانستیم توسعه خدمات داشته باشیم.

بسته رفاه را برای خانواده‌ها در نظر گرفته‌ایم

<div id=”video-display-embed-code_19438192″><script type=”text/JavaScript” src=”https://www.yjc.ir/fa/news/play/embed/8756455/19438192?width=400&height=300″></script></div>

خانه‌دارشدن آرزو شده است

نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری گفت: ما ۲۶ میلیون خانوار داریم. یک چهارم اینها مسکن ندارند، یعنی بین ۲۳ تا ۲۵ درصد، در تهران ۵۱ درصد اجاره نشین هستند و همواره نگران اجاره سال بعد می‌باشند.

وی اظهار کرد: خانه دارشدن تبدیل به یک آرزو شده است. با برنامه ریزی‌هایی که کردم مشکل مسکن را ظرف چهار سال حل میکنم. در کشور بیش از ۱۴۰۰ شهر پلاک‌های ناپایدار و بافت فرسوده داریم. دولت اگر مشوقی بدهد مردم خودشان آنها را می‌سازند.

زاکانی افزود: اگر بر روی آن سرمایه گذاری شود کشور به کارگاه ساختمانی تبدیل می‌شود و به جای ۴ میلیون مردم ۱۰ میلیون مسکن می‌سازند. جایی که مردم میتوانند کار کنند دولت نباید کار کند. بخشی از بسته مسکن بنده این است که بافت فرسوده و پلاک ناپایدار توسط مردم بازسازی شود.

نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری گفت: در تهران ۱۷ درصد بافت فرسوده داریم که با این بسته می‌توان مشکل را حل کرد. دولت قبل از اقای رئیسی افتخار کرد که مسکن مهر را نساخت و میخواست شهر‌ها با مرکزیت تهران گران کند.

وی بیان کرد: در ۴ سال مشکل مسکن را حل می‌کنیم و از آن چیزی که در برنامه آمده ما آن را زودتر انجام میدهیم. امروز در کشور ما خلاء اطلاعات جامع نسبت به نیاز‌های ۸۴ میلیون نفر و از طرفی ظرفیت‌هایی که در کشور است بیداد میکند. یک روز زیاد پیاز می‌کارند، اما یک روز پیاز نیست. یکی روز بار دست کشاورز می‌ماند یک روز مردم امکان خرید ندارند لذا مهمترین موضوع برنامه ریزی دقیق است که اتفاق نیفتاده است.

قیمت گوشت گوسفند در میادین  ۳۱۹ هزار تومان است

زاکانی اظهار کرد: ایجاد زمینه پشتیبانی صحیح مبتنی بر هوشمند سازی از بخش مولد جامعه است. ما سال قبل توانستیم قیمت مرغ را در میادین ثابت نگه داریم. با مرغدار صحبت کردیم که در هر صورت قیمت مرغ ۶۲ تومان است و شب عید میوه قراردادی از کشاورز گرفتیم و دلال‌ها را حذف کردیم.

او ادامه داد: همین باعث شد که قیمت‌ها شب عید کاهش داشت. من همواره غصه میخوردم که چرا در کل کشور این کار انجام نمی‌شود. در دولت شهید رئیسی توانستیم قراردادی بنویسیم که ظرفیت‌ها را در تامین و توزیع محصول به کار بگیریم. الان در میادین قیمت گوشت گوسفند ۳۱۹ هزار تومان است، این برای کل کشور قابل انجام است.

نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری گفت: باید یارانه را به حلقه آخر تحویل دهنده به مردم قرار داد تا قاچاق حذف شود. همین کاری که در حوزه نان اتفاق افتاد. این کار را میتوان به کل کشور تسری داد و دست دلال‌هایی که بر جان و مال مردم نشسته اند را کوتاه کرد.

زاکانی اظهار کرد: فقط اراده میخواهد تا برنامه ریزی اساسی انجام شود. دیروز دامدار‌ها می‌نالیدند که مشکلشان فروش است. افرادی از ما میخرند و دیگر پولش برنمیگردد و چرخه نمیچرخد. دولت باید امکاناتی را از طرق شهرداری‌ها ایجاد کند تا از بخش نیاز تا بخش فروش را ساماندهی کند.

وی در پاسخ به سوالی درباره اهداف اقتصادی برنامه بیان کرد: دولت شهید رئیسی توانست رشد نقدینگی را از ۳۰ درصد به ۲۳ درصد کاهش دهد، اما برنامه میگوید ۱۳ و نیم درصد باید باشد. یکی از راه‌ها موضوع مسکن است و مشارکت مردم در تولید و طرح‌های ناتمام دولتی و مشارکت دادن مردم برای جذب نقدینگی در کنار این باید انضباط مالی انجام شود.

بانکی داریم که  ۷ درصد تورم ایجاد کرده است

زاکانی بیان کرد:  الان بانکی داریم که حدود ۷ درصد تورم ایجاد کرده است. بانکههای خصوصی عمده شان این مسیر را میروند. نرخ ارز دستوری نیست، اما است یعنی نمیشود بدون کار کارشناسی و با دستور این را حل کرد، اما میتوان تولید داخل و واردات و صادرات را به گونه‌ای طراحی کرد که مسیری رفت که ثبات ایجاد شود و فراتر از امکانات عمل کرد. بی نهایت فرصت است که با نقطه زنی میتوان این کار را انجام داد.

او در پاسخ به سوالی درباره مالیات نیز گفت: مالیات ابزار تنظیم گری است بیش از اینکه ابزار درامد دولت باشد و باید در خدمت تولید باشد. درخصوص بنگاه‌های کوچک و اصناف باید با اغماض برخورد کرد، اما در زمینه گردن کلفتانی که فرار مالیاتی دارند و کم اظهاری میکنند نیاز به هوشمندسازی و دقت داریم. البته اگر هم قرار است معافیت مالیاتی باشد باید مالیات صفر باشد تا صحنه شفاف شود.

این نامزد انتخابات درباره دولت الکترونیک بیان کرد: الان ابزار‌های ویژه‌ای وجود دارد که میتوان هوشمند سازی را انجام داد. مثلا درباره انرژِی اگر به سمت برقی سازی برویم میتوان ظرفیت‌ها را به سمت کنترل برد. در حوزه نظام اداری نیز همین است و هوشمند سازی‌اش میتواند نظام اداری را پاسخگو کند.

وی گفت: مجوز الکترونیک شدن باعث جلو رفتن کار مردم شد. این دیوان‌سالاری مشخصی که مانع کار است را باید شکست و توزیع اختیارات را به سطوح پایین داد. مدیریت محلی باید بتواند در خدمت حکمرانی باشد و شورا‌ها و شهرداری‌ها بتوانند پیوستگی منطقی با دولت مرکزی ایجاد کنند امکان سرعت بخشیدن به کار‌ها وجود دارد.

مکران می‌تواند قطب تحول اقتصادی کشور باشد

<div id=”video-display-embed-code_19438182″><script type=”text/JavaScript” src=”https://www.yjc.ir/fa/news/play/embed/8756455/19438182?width=400&height=300″></script></div>

زاکانی درباره اقتصاد دریامحور گفت: ۵۸۰۰ کیلومتر ساحل داریم و هرکس ساحل دارد با ان ثروت اندوزی میکند. مردم ما در چابهار در کپر زندگی میکنند. قریب به ۳۰۰۰ کیلومتر ساحل در جنوب داریم که بزرگترین ثروت ماست.

وی ادامه داد: ما میتوانیم از ظرفیت دریا امکانی را فراهم کنیم تا از طریق سوخت رسانی به کشتی‌ها درامد‌های بزرگی برای کشور خلق کنیم. موضوع استفاده از مخازن غذایی در دریا و… میتواند امکانی را ایجاد کند که سواحل مکران را به قطب اقتصادی تبدیل کند و من جدا به این سمت حرکت خواهم کرد.

دولت باید خود را چابک کند

نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری درباره مردمی سازی مردم بیان کرد: خصوصی سازی را با اختصاصی‌سازی اشتباه گرفتیم باید به سمت توزیع امکانات برویم به دست کسانی که بازوهای توانمند این نقش هستند و این مسیر اصلی دولت خدمت است.

زاکانی اظهار کرد: دولت باید خود را چابک کند و سیاست گذار و تسهیل گر و ناظر و مکمل باشد نه دولت مجری که بار مردم را روی دوش بگیرد. باید تمرکز از دولت گرفته شود و امکانات دولت با مردم به اشتراک گذاشته شود.

خبرنگاران: محمد امیرحسینی و فاطمه تورانلو

باشگاه خبرنگاران جوان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *