چهارشنبه, ۷ آذر , ۱۴۰۳ |  
RSS   email   instagram   telegram

سخنگوی سازمان ملی انتقال خون کشور گفت: میزان اهدا کنندگان خون در سال گذشته ۹ درصد نسبت به سال ۱۴۰۰ افزایش داشته است.

 

اهدای خون، اهدای زندگی است و این واژه را بیمارانی همچون مبتلایان به تالاسمی و هموفیلی بیشتر درک می کنند؛ زیرا نیاز به خون و فرآورده‌های خونی بر‌ای آن‌ها همیشگی و دائمی است.

۲۴ ژوئن در تقویم بین المللی تحت عنوان روز جهانی اهدای خون نامگذاری شده است تا بهانه‌ای برای مردم دنیا باشد تا به فکر امر مقدس و نوع دوستانه اهدای خون باشند.

خون یک ماده با ارزش است که هنوز با وجود پیشرف بسیار زیاد علم پزشکی در دنیا شبیه این ماده حیاتی ساخته نشده است. افراد و به خصوص جوانان باید با هدف رفع نیاز بیماران و کمک به هم نوع خود مشارکت بیشتری در این امر خداپسندانه و نیکو داشته باشند.

بشیر حاجی بیگی، سخنگوی سازمان ملی انتقال خون کشور در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: نیاز به خون جهانی است، اما دسترسی به خون و فرآورده های آن جهانی نیست. اهداکنندگان مستمر افرادی هستند که سالیانه حداقل دو بار اقدام به اهدای خون کنند.

به گفته وی بررسی ها نشان می دهند که میزان اهدا کنندگان خون در سال گذشته ۹ درصد نسبت به سال ۱۴۰۰ افزایش داشته است. سازمان انتقال خون، خون و فرآورده های خونی هزار بیمارستان و مرکز درمانی را تامین می کند.

او بیان کرد: در دو ماه ابتدایی سال جاری میزان اهداکنندگان خون نسبت به مدت مشابه سال قبل حدود چهار درصد افزایش داشته است. در دو ماه ابتدایی سال جاری ۳۸۷ هزار و ۵۰۰ واحد خون اهدا شده است.

حاجی بیگی ادامه داد: بررسی ها نشان می دهند که استان تهران ۱۷ درصد از اهداکنندگان را تشکیل می دهد و استان های فارس، خراسان رضوی و مازندران در رتبه های بعدی قرار دارند.

او افزود: ایران بیشترین میزان اهدای خون در منطقه مدیترانه شرقی را دارد و اولین کشور در منطقه بوده که از سال ۲۰۰۷ اهدای خون در آن به طور کامل داوطلبانه است. الان اهدای خون تصمیمی آگاهانه و مسئولانه است.

سخنگوی سازمان ملی انتقال خون کشور ادامه داد: در حال حاضر ۴۹ سال از زمان تاسیس سازمان انتقال خون در کشور می گذرد. ایران از مرحله کمیت گذر کرده و توجه به کیفیت، هدف سازمان است.

او گفت: در حال حاضر ۲۱۴ مرکز اهدای خون در سراسر کشور وجود دارند و یکی از شاخص های ارتقاء در سازمان جهانی انتقال خون، دسترسی راحت مردم جهت اهدای خون است.

حاجی بیگی افزود: سالم ترین افراد، اهدا کنندگان خون هستند؛ زیرا به اصول خود مراقبتی پایبند خواهند بود. تمام تجهیزات اهدای خون استریل و یک بار مصرف هستند.

سیدمنتظر شبر، سرپرست اداره کل انتقال خون استان تهران گفت: اهدای خون به صورت کاملا داوطلبانه و خون اهدایی جزء خون های بسیار سالم دنیا است. افراد به خاطر حس نوع دوستی و کاملا ایثارگرانه اقدام به اهدای خون می کنند.

به گفته وی در حال حاضر میزان ذخیره خون در سطح ایده ال است؛ اما به همین میزان مراجعه به بیمارستان ها و مراکز درمانی زیاد خواهد بود و بیمارانی به صورت همیشگی نیازمند دریافت خون و فرآورده های خونی هستند.

او بیان کرد: یک واحد خون به سه فرآورده گلبول قرمز، پلاکت و پلاسما تبدیل می شود که عمر پلاکت در میان آن ها کمترین، یعنی تنها سه روز است و بیماران سرطانی و شیمی درمانی نیاز مستمر به پلاکت دارند. در غیر این صورت دچار خونریری غیر طبیعی خواهند شد.

شبر افزود: در حال حاضر روزانه ۱۵۰۰ واحد خون به بیمارستان های تهران ارسال می شود. همین مقدار اهدای خون نیز داریم. شبکه ملی خون رسانی، خون مورد نیاز مناطق مختلف کشور را تامین می کند.

او بیان کرد: الان یک چهارم خون کشور در تهران مصرف می شود و ۱۷ درصد از خون ایران در تهران تولید می شود.

منبع : باشگاه خبرنگاران حوان

پایکاه خبری سه گوش

محمدامین وصالی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *